Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Меню
Наша адреса: Україна, Київ, вул. Академіка Книшова 4
Україна, Київ, вул. Академіка Книшова 4
Пн-Пт - 09:00 - 18:00
Сб, Нд - вихідний

Як зберігати обладнання басейну на зиму

Як зберігати обладнання басейну на зиму

Після завершення сезону купання всі власники басейнів, розташованих на дачі чи біля власного будинку, постають перед питанням: як правильно підготувати басейн до зими та максимально зберегти його функціональність. Щоб весною швидко розконсервувати басейн та почати ним користуватися, треба правильно підійти до зберігання всієї конструкції та її елементів. Це допоможе зберегти якість самого покриття та не спровокує появу дефектів.

Зберігання обладнання басейну зимою: які особливості врахувати

Після закінченню сезону купання власники басейнів не бажають витрачати час, кошти та зусилля на те, щоб готувати конструкцію до зими та забезпечити обладнанню відповідні умови зберігання. Щоб зберегти характеристики конструкції та її загальну цілісність використання самої плівки для накриття виробу буде недостатньо.

Проблеми, які можуть виникнути при неправильній підготовці конструкції басейну до зберігання.

  • Потрапляння в ємність чаші талої чи дощової води може призвести не тільки до зміни складу води в басейні, але й спровокувати початок руйнування конструкції чаші (особливо, якщо вона виготовлена з пластику).
  • В неправильно чи негерметично закритій чаші взимку можуть поселитися домашні чи дикі тварини й спровокувати пошкодження конструкції.

  • Багато елементів обладнання є нестійкими до впливу низького температурного режиму, частої зміни показників вологості. Зима в такому випадку буду дуже вразливим періодом для деякого обладнання басейну.

Не потрібно організовувати спеціальні умови зберігання для басейну тільки у випадку, якщо він відноситься до всесезонних конструкцій і при їх виготовленні були враховані всі необхідні умови. Обладнанню, яке не відрізняється морозостійкими характеристиками, слід забезпечити відповідні умови зберігання. Це стосується конструкцій басейнів, як надувного, так і каркасного типу.

Всі елементи конструкції басейну перед збереженням повинні бути ретельно очищеними від сміття та бруду, промитими та просушеними. Краще для цього використовувати спеціальні миючі засоби, щітки, губки. Придбати всі необхідні засоби перевіреної якості можна на сайті  https://wtl.ua. Після використання спеціальних засобів конструкція повинна бути промита кілька разів.

 

Правила збереження обладнання зимою

Для правильного зберігання конструкція повинна бути якісно законсервована, враховуючи всі етапи процесу. Якщо не має можливості перенести всю конструкцію в тепле місце, забезпечити такі умови потрібно хоча б демонтованому обладнанню. Воно повинно зберігатися в теплих та сухих умовах. Щоб пластик чи інші види матеріалу, які використовувались для виготовлення, зберегли свої характеристики, краще всього забезпечити температурні умови в межах від 0 до +50°С. Частіше всього для цього використовують літню кухню, підвал, лоджію, шафу чи інші місця, в яких будуть відповідні для розміщення умови.

Підготувати обладнання до збереження потрібно ще до настання холодів. Розраховувати на те, що для демонтажу, просушування та підготовки конструкції піде не менше 2 днів.

Особливості зберігання залежать від типу

  • З басейну надувного типу перед занесенням в тепле місце потрібно спустити повітря та скласти, ретельно розгладивши всі складки на виробі. Додатково варто обробити тальком та запакувати в спеціальний чохол.

Складніше буде підготувати обладнання каркасного басейну до збереження. Спочатку спускається вода та очищаються стінки конструкції. З самого виробу демонтується все обладнання, яке можна зняти. Воно ретельно просушується та переноситься в тепле та сухе підготовлене місце. Рекомендовано дотримуватися всіх етапів консервування басейну.

Маючи у розпорядженні власний басейн, варто турбуватися про його цілісність та функціональність, щоб користуватися максимально довгий час. Якщо не дотримуватися рекомендацій по догляду та збереженню, швидко можна помітити сліди руйнування чаші та вихід з ладу обладнання.